Elevi de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți au marcat Ziua Europei, iar duminică sunt invitați să participe la evenimente virtuale organizate cu acest prilej


Intră acum și în grupul de
dav

„Odă bucuriei” compusă de Ludwig van Beethoven, care a devenit Imnul Uniunii Europene în 1985, a răsunat la Galeria de Artă din Rădăuți cu prilejul Zilei Europei, în interpretarea virtuozilor clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”: Bodnar Emanuel, Covașă Melissa, Narita Maria, Pahomi Jesica și Teleagă Emanuel.

9 Mai reprezintă data istorică la care a fost pronunțată declarația Schuman, cea care stă la baza constituirii Uniunii Europene.

Despre constituirea UE, despre valorile, principiile și simbolurile acesteia, despre aderarea României și despre evenimentele marcante organizate de Parlamentul European și de Comisia Europeană cu prilejul Zilei Europei s-au documentat elevii Talpalari Iulia și Alexandru Bogdan, care au prezentat colegilor informații clare pe aceste teme. 

Copiii au realizat un tur virtual la 360°al Parlamentului European https://discovr-360.eu/europeday2021/, al Consiliului European și al Consiliului UE https://www.consilium.europa.eu/ro/events/europe-day-2021, coordonați de prof. Mirela Chidon-Frunză de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți. 

Instituțiile europene cu sediile la Bruxelles au pregătit cu acest prilej clipuri educaționale, jocuri  interactive online, un playlist conținând cântece de pe teritoriul Europei, acces la resurse informaționale oferite de Biblioteca Consiliului UE, prezentări atractive, din care cei mici au înțeles sensul devizei UE, adoptată în anul 2000: „Unitate în diversitate”. 

Duminică, 9 mai 2021, elevii rădăuțeni sunt invitați să participe la o serie de de evenimente virtuale organizate cu prilejul Zilei Europei.


Intră acum și în grupul de