APM Suceava va monitoriza permanent calitatea aerului


Intră acum și în grupul de

Ministerul Mediului a anunţat că Agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.

Un nor de cenuşă se va apropia de nord-vestul României sâmbătă, mai exact deasupra Maramureşului, dar nu va afecta direct ţara noastră, anunţă ANM. Autorităţile asigură populaţia că nu există niciun pericol, întrucât norul se află la mare altitudine.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Centrul Internaţional de Avertizare pentru Aviaţie estimează că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda nu va afecta direct România, dar se va apropia de Nord-Vestul şi Nodrul teritoriului în cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a informat în vineri, dimineaţă Ministerul Mediului şi Pădurilor în legătură cu erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a erupt pentru a doua oară miercuri, 15.04.2010, la numai două zile după ce îşi încetase activitatea începută luna trecută. Astfel, din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie precum şi ale Centrului Internaţional de Avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică – Volcanic Ash Advisary – (VAAC), rezultă că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică nu va afecta direct România, dar se va apropia de Nord-Vestul şi Nordul teritoriului în cursul zilei de sâmbătă, se arată în comunicatul transmis vineri de Ministerul Mediului.

Spaţiul aerian rămâne închis în Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, nordul Franţei (inclusiv aeroporturile pariziene), unele părţi din Germania (între care Dusseldorf, Koln, Hamburg, Berlin şi Frankfurt) şi unele zone din Polonia, între care Varşovia.


Intră acum și în grupul de