Amenzi de peste 220.000 lei și 66 permise reținute într-un singur weekend. IPJ Suceava: Viteza excesivă și consumul de alcool rămân principalele cauze ale accidentelor grave


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat din nou acțiuni de weekend pe șoselele județul Suceava, constatând că viteza excesivă rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere grave. Pe lângă asta, în special pe perioada weekendului și în a doua parte a zile se constată că sunt identificați în traficul sucevean un număr crescut de șoferi sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, „doar în primele 4 luni ale anului au fost întocmite 82 de dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice”.

O parte din ele au fost întocmite în weekendul 7-9 mai. Astfel, în diminețile de sâmbătă și duminică, polițiștii au acționat cu 10 aparate radar pe drumurile europene, naționale și județene pentru identificarea și sancționarea celor care depășesc regimul legal de viteză și pun în pericol siguranța traficului rutier.

Ulterior, în partea a două a zilei, peste 200 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră dar și de ordine publică au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool.

Sursa citată arată că, în total, au fost aplicate 454 amenzi în valoarea totală de 223.375 lei. Cele mai multe dintre acestea pentru 228 pentru depășirea regimului legal de viteză.

De asemenea, pentru viteză, depășiri neregulamentare sau consum de băuturi alcoolice au fost reținute 66 de permise de conducere.

Totodată, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare și au fost constatate în flagrant 9 infracțiuni (alcool).

Poliția Suceava subliniază că doi dintre șoferii care nu au respectat regimul de viteză și au fost lăsați fără permise au fost depistați pe raza județului Suceava. Concret, unul rula cu 101 km/h pe str. Academician Vasile Grecu, iar celălalt cu 106 km/h pe Bd. Sofia Vicoveanca.

Un alt caz mai grav a fost înregistrat la Gura Humorului. Mai exact, pe str. Aleea Minerilor, polițiștii au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 40 ani, localnic.

Deoarece conducătorul auto a încercat să evite echipajele de poliție rutieră iar după ce a fost oprit șoferul emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, întrucât este cercetat din februarie 2020 tot pentru faptul că a condus băut. Drept urmare, el s-a ales cu încă un dosar penal.


Intră acum și în grupul de