IPS Calinic promite că va oficia foarte multe slujbe în parohii după ce trece pandemia: Aş dori să-i văd pe oameni aşa frumoşi cum sunt, fără mască


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, susține că după încheierea pandemiei urmează să participe, în parohiile eparhiei, la oficierea Sf. Liturghii având o experiență de 250 de slujbe pe an.

Ierarhul a răspuns unui credincios care l-a criticat pe IPS Calinic spunând că acesta evită să se întâlnească cu preoţii şi credincioşii şi că nu a oficiat nicio slujbă în parohii.

„Doamne, ce frământări interesante mai aveţi? Mă întreb cum de mai puteţi dormi nopţile de grija acestor slujbe? Ştiţi, mă întrebaţi de parcă atunci când slujim la Arhiepiscopie sau pe la mănăstiri, credincioşii care participă la slujbe nu ar fi credincioşii parohiilor dumneavoastră?!”, a exclamat ierarhul.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților i-a transmis acestuia să fie liniștit pentru că imediat după încheierea pandemiei va fi prezent la numeroase slujbe în parohii.

„După ce se va încheia şi cu pandemia aceasta prin care trece lumea și cu perioada restricțiilor, nu veți fi bucuros de cât de multe slujbe veți avea. Am experienţa slujbelor, chiar și a câte 250/an, dacă vă preocupă atât de mult liturghisirea mea. Şi, apoi, aş dori să-i văd pe oameni aşa frumoşi cum sunt, fără mască, fiindcă dintr-aceștia cu mască are ţara din belşug şi când nu este pandemie”, a mai transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de