SUCEAVA s-a rugat pentru victimele de la SMOLENSK (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 500 de suceveni printre care s-au numărat autorităţi judeţene, locale şi o serie de parlamentari ai PDL Suceava au participat, duminică, la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava, la slujba oficiată de preotul vicar Isidor Mocanu şi vicarul Andrzej Staszkovian, pentru pomenirea victimelor poloneze ale accidentului de avion din localitatea Smolensk, din Rusia.

Preotul Isidor Mocanu, profesor la Institutul Teologic din Iaşi, a spus în cuvântul său din deshiderea slujbei că în toate parohiile din Bucovina sunt oficiate Sf. Liturghii cu reqviem pentru cele 96 de victime ale catastrofei aviatice din Rusia care a zguduit lumea întreagă şi a lăsat o urmă chiar în istoria modernă. „Oameni politici, militari de seamă, episcopi, preoţi şi-au găsit sfârşitul în acest cumplit accident aviatic. Suntem solidari şi la necaz şi la suferinţă cu poporul polonez”, a mai spus preotul Isidor Mocanu în faţa a câtorva sute de suceveni veniţi să asiste la slubă, chiar dacă nu erau neapărat creştini catolici.

Înalta faţă bisericiască a arătat că este un moment de doliu şi pentru România subliniind că la această slujbă de pomenire participă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, şi parlamentarii Ioan Bălan, Orest Onofrei şi Eugen Uricec, dar şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene sucevene.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a adresat şi el, în final, celor care au participat la Sf. Liturghie cu reqviem şi le-a transmis condoleanţe tuturor celor care au avut prieteni, rude, cunoscuţi printre victimele accidentului aviatic din Rusia. „Suntem alături la tristul şi durerosul eveniment când o parte din conducerea Poloniei, stat prieten nouă, a murit”, a spus cu tristeţe Gheorghe Flutur.

Reamintim că avionul preşedintelui polon Lech Kaczynski s-a prăbuşit în 10 aprilie în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, toate cele 96 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa în urma accidentului. Victimele, printre care se numără soţia preşedintelui polonez, dar şi numeroşi demnitari, făceau parte din delegaţia ce urma să participe la comemorarea masacrului de la Katyn, unde poliţia politică stalinistă a ucis mii de ofiţeri polonezi, în anul 1940.


Intră acum și în grupul de