A fost anunțat traseul final al autostrăzii A7 în județul Suceava. Gheorghe Flutur: Salut promptitudinea firmelor care se ocupă de proiectare


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți ai CNAIR, ai firmelor de proiectare, primari și reprezentanți ai unor instituții regionale și zonale care vor fi implicate în realizarea autostrăzii A 7 pe tronsonul Pașcani-Suceava-Siret au participat, joi, la invitația președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la Teatrul „Matei Vișniec” la prezentarea variantei finale a traseului acestui drum de mare viteză.

Astfel, potrivit proiectului prezentat, varianta finală a autostrăzii A 7 va trece prin zona localităților Dolhasca, Liteni, apoi printre Suceava și Salcea urmând un traseu în apropierea zonei de nord-est și nord a municipiului Suceava cu descărcare spre Suceava și Aerorport asigurând și tronsonul de nord-est și nord al șoselei de centură a municipiului Suceava.

Traseul va continua prin zona Ițcani, traversează DN 29 A cu nod spre Dorohoi, iar apoi spre Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Milișăuți, în paralel cu DN 2 și pe raza comunelor Grănicești, Șerbăuți, Calafindești, Mușenița, având ca punct final Vama Siret.

În cadrul întâlnirii, directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a anunțat că până la sfârșitul anului viitor va fi finalizat și proiectul tehnic și va fi organizată și licitația pentru execuția autostrăzii.

„Salut promptitudinea cu care firmele de proiectare s-au mișcat”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a anunțat că, în perioada următoare, CJ Suceava va emite certificatul de urbanism pentru această investiție.

„Vom parcurge traseul la pas pentru a vedea la fața locului cum se prefigurează”, a mai declarat Gheorghe Flutur care a precizat că traseul va fi verificat împreună cu cei 18 primari ai localităților de pe traseu și cu specialiștii din urbanism din CJ Suceava și din localitățile respective.


Intră acum și în grupul de