CJSU Suceava a decis relocarea sau recoltarea ursului care a provocat pagube în comuna Pojorâta și poate pune în pericol locuitori ai comunei


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, joi, și a analizat o adresă a Primăriei Pojorâta prin care se prezintă situația generată de un urs care provoacă pagube în localitate.

Astfel, Primăria Pojorâta informează Prefectura Suceava că în seara zilei de 11 mai 2021, în jurul orei 23, de pe versantul numit ”Muncel” din comuna Pojorâta a coborât în sat un urs care a intrat în gospodăriile unor familii din localitate.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a convocat CJSU Suceava pentru a analiza situația întrucât prezența acestui exemplar de urs în mediul intravilan, poate duce la producerea de noi pagube, pe lângă cele deja existente, dar și la punerea în pericol a vieții cetățenilor.

Astfel, CJSU Suceava a hotărât realizarea demersului procedural pentru relocarea/recoltarea exemplarului de urs care a provocat pagube și care ar fi putut pune în pericol viața cetățenilor din zona comunei Pojorâta.

Totodată, CJSU Suceava a dispus monitorizarea activă prin patrulare în zona de risc, cu efective formate din reprezentanți ai I.J.J., I.P.J. și a gestionarului fondului de vânătoare.

Potrivit datelor de până în prezent ursul ar fi mâncat cinci vaci din Pojorâta.


Intră acum și în grupul de