Medalie de argint obținută la Olimpiada Națională de Matematică de elevul-sergent Nicolai Gaitan de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Seria performanțelor școlare în rândul elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” continuă cu o medalie de argint, obținută de elevul sergent Nicolai Gaitan, la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”.

La etapa I a olimpiadei au participat 1500 de elevi suceveni, 580 dintre ei calificându-se la etapa a II-a, etapă preliminară fazei naționale. Neculai este unul dintre elevii militari care s-au pregătit intens în toată această perioadă și a continuat să rezolve probleme chiar și în vacanță, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În urma participării la etapa a II-a a olimpiadei, tânărul matematician a obținut cel mai bun rezultat, din județul Suceava, la nivelul clasei a XI-a, și medalia de argint.

Participarea lui Nicolai la această olimpiadă a devenit deja tradiție, reușind să se califice la etapa finală doi ani consecutiv.  Cu un spirit autodidact ieșit din comun, adolescentul ștefanist a dovedit că face performanță la toate competițiile la care participă.  Elevul ștefanist îmbină cu succes pasiunea pentru matematică și liceul militar făcându-se remarcat, încă din clasa a IX-a, când a obținut premiul al II-lea la concursul național „Dimitrie Pompeiu” și premiul al III-lea la concursul interjudețean „Memorial Ștefan Dîrțu”. De asemenea, în clasa a X-a, a continuat reușitele în cadrul competițiilor de matematică „Ștefan Dârțu” și „Matematica de drag”, obținând Mențiunea I, respectiv premiul al II-lea.

Sub îndrumarea directorului adjunct al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, profesor Vladimir Cerbu, Neculai promite că va face performanță în continuare. (Georgiana Lupu-ofițer relații publice)


Intră acum și în grupul de