Premierul Florin Cîțu anunță de la Gura Humorului că tronsonul autostrăzii A 7 Pașcani-Siret va fi finalizată în 2026: Pare mai ușor de construit


Intră acum și în grupul de

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, la Gura Humorului, că autostrada A7 pe tronsonul Pașcani-Siret va fi finalizată în 2026 arătând că „pare mai ușor de construit”.

Cîțu a anunțat într-o conferință de presă organizată după o întâlnire cu reprezentanți ai HoReCa din județul Suceava că o veste bună este referitoare la construcția A 7.

El a spus că a fost stabilit traseul pentru întregul drum de mare viteză, iar că studiile de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani-Suceava-Siret ar urma să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Vasile Câțu sustine o conferinta de presa la Gura Humorului

Vasile Câțu sustine o conferinta de presa la Gura Humorului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 14 mai 2021

Cîțu a precizat că a înțeles de la consultanți că acest tronson Pașcani-Siret va fi constuit tot ca autostradă și nu drum expres.

În ceea ce privește finanțarea, aceasta va fi asigurată din fonduri europene, în timp ce pentru tronsoanele Ploiești-Pașcani va fi prin PNRR.

El a mai declarat că lucrările pentru tronsonul Pașcani-Suceava-Siret ar urma să se încheie în 2026.

„Până în 2026. Vorbesc pentru Pașcani-Siret, pentru că va fi mai repede”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă se va putea merge pe A7 mai repede decât pe A 8, premierul a subliniat că face referire doar la tronsonul Pașcani-Siret,

„Pașcani-Siret pare să fie mai ușor de construit”, a spus Cîțu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că traseul ales este mai ușor pentru executarea lucrărilor și nu necesită demolări.


Intră acum și în grupul de