Flutur, către Florin Cîțu: Mă bucur că ați venit să vedeți că Flutur și echipa lui de la Suceava, aici, la capăt de A 7, fac investiții care merită să veniți cu autostrada către noi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în conferința de presă organizată împreună cu premierul Florin Cîțu, că județul Suceava are proiecte de investiții foarte importante și că este necesară investiția în autostrăzi în zonă pentru a reduce decalajul față de alte regiuni.

„ Vestea este foarte bună pentru A 7. Domnul prim ministru a înțeles foarte bine mesajul nostru. Diferența aceasta de PIB pe cap de locuitor al regiunii nord-est nu poate fi eliminată decât dacă se investește în infrastructura de autostrăzi”, a spus Flutur.

El a subliniat că faptul că va fi autostradă de la Siret la București pe Coridorul IX  dă o perspectivă autorităților județene sucevene în discuțiile viitoare cu investitorii străini și cu investitorii români.

Vasile Câțu sustine o conferinta de presa la Gura Humorului

Vasile Câțu sustine o conferinta de presa la Gura Humorului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 14 mai 2021

„Noi, Consiliul Județean am prezentat astăzi proiecte ambițioase ale noastre. I-am explicat premierului că 57 la sută din bugetul județului este pe investiții. Avem investiții în drumuri care duc către autostrada A 7, fie că vorbim de drumul Suceava-Dolhasca, de drumul care leagă Fălticeniul de Liteni, de drumul care leagă zona Mălini de Borca spre autostrada A 8 sau drumul de la Bilbor, sunt câteva investiții complementare la eforturile guvernului”, a menționat Flutur.

El a spus că a discutat cu premierul și despre  PNRR.

„Am discutat despre Stațiunea turistică Bucovina, pol de dezvoltare turistică unde doresc foarte mult să beneficiem de proiecte pentru introducerea unor trenuri automotoare ca să putem reduce poluarea și numărul de mașini între Suceava și Vatra Dornei”, a spus Flutur.

El a spus că un alt proiect este cel al Taberei Internaționale de la Bucșoaia, fiind depus de Ministerul Tineretului la Compania Națională de Investiții și că s-a discutat și despre proiectul de modernizare a Vămii Siret.

„Domnule prim ministru, mă bucur că ați venit să vedeți că Flutur și echipa lui de la Suceava, aici, la capăt de A 7, fac investiții care merită să veniți cu autostrada către noi. Acesta a fost dezideratul când am plecat din București acasă spre Suceava să facem treabă și să convingem Bucureștiul și Bruxelles-ul că merită de venit cu infrastructura de autostrăzi până la noi”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de