Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei: Teme de arhitectură și urbanism sunt dezbătute de „grupuri de influență” fără o analiză temeinică. Se practică o rafuială sterilă cu scopul obstrucționării investițiilor și inducerea unei atitudini generale de stigmat asupra antreprenorilor și implicit asupra ideii de dezvoltare urbană


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei se arată contrariat de faptul că a constatat, tranzitând spațiul virtual, că, în Suceava, acesta e de multe ori „monopolizat” de unele „cucoane isterice” ce au în proprietate mari „grupuri” de influență.

„Lipsite de o necesară cunoaștere anterioară și pe un ton al agresivității demolatoare, abordează predilect teme de urbanism și arhitectură pledând suveran: știm noi cum e treaba! Deși nu prea pricep nici noțiunea de dezbatere publică și nici complexitate subiectelor, practică o răfuială sterilă cu scopul obstrucționării investițiilor și inducerea unei atitudini generale de stigmat asupra antreprenorilor și implicit asupra ideii de dezvoltare urbană”, a explicat arhitectul.

Beniamin Atodiresei subliniază că dezbaterea publică e un loc al argumentului rezonabil, calm, neinfectat de frustrări personale și care are în vedere nu perspectiva negației, ci a găsirii soluției care se adaptează contextului.

Potrivit acestuia, recursul la argumentație constructivă este singura opțiune rezonabilă deși e tot mai greu de asumat de către personaje incolore care nu au realizat mai nimic în afara „clămpănelilor și a injuriilor” pe platformele online.

„În cazul documentațiilor de arhitectură și urbanism se impune o analiză tehnic serioasă, în spiritul dezvoltării durabile și a susținerii investițiilor, altfel e doar o solidarizare online ce duce în derizoriu și tema și cunoașterea profesională și întreține ura de clasă. Problemele unui oraș nu sunt doar în centru; aici e doar mai facil a exagera și a genera sensibilități pe fondul unei insuficiente educații urbane!”, a conchis arhitectul sucevean.


Intră acum și în grupul de