Un pui de urs care a ajuns în comuna Mălini a fost relocat într-un centru de îngrijire din Harghita după ce Garda de Mediu, APM și DSVSA Suceava au făcut demersurile necesare

Un pui de urs de circa trei luni care a ajuns, miercuri, pe raza comunei Mălini după ce a ieșit din habitatul natural a fost relocat cu sprijinul Gărzii de Mediu Suceava unui centru specializat din Harghita.

Garda de Mediu Suceava arată că în data de 19.05.2021 un pui de urs de circa 3 luni a ieșit din habitatul natural, respectiv pădure amestec foioase și rășinoase ș a intrat in intravilanul localității Mălini.

Din momentul în care puiul de urs a fost văzut a fost alertate autoritățile prin 112, iar reprezentanți ai Ocolului Silvic Mălini au preluat animalul și l-au dus la Cantonul Silvic Muncelu, unde a fost hrănit și ținut în siguranță.

Publicată de Garda De Mediu Suceava pe Joi, 20 mai 2021

În urma examinării de catre medicul veterinar s-a concluzionat că puiul de urs are o stare de sănătate  bună, animalul este vioi, energic și nu prezintă leziuni sau alte semne de boala.

În aceste condiții, reprezentanții instituțiilor implicate, respectiv Garda de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, au făcut toate demersurile necesare, au întocmit documentele, care permit relocarea unui exemplar dintr-o specie protejată, iar puiul de urs a fost predat către Centrul de reabilitare/îngrijire de la Bălan în județul Harghita.

loading...