Gheorghe Flutur anunță că a fost identificat terenul pentru Facultatea de Medicină în curtea SJU Suceava. Suprafața este de 1700 de mp și are avantajul că este și în proximitatea USV


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că după discuțiile pe care le-a avut cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava, în prezența arhitectului șef al județului, a fost identificat terenul pentru amplasamentul Facultății de Medicină în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„În ultima săptămână am avut mai multe discuții cu managerul SJU Suceava și cu arhitectul șef al județului privind terenul pe care să-l putem oferi USV pentru construcția Facultății de Medicină și acum avem o propunere finală privind amplasamentul pus la dispoziție de CJ Suceava în curtea SJU Suceava. Locul este un teren în curtea Spitalului nou, în vecinătatea Serviciului de Ambulanță Județean Suceava și a Colegiului Național de Informatică  „Spiru Haret””, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a amintit că a rugat conducerea SJU Suceava să se implice pentru a identifica spații disponibile pentru construcția Facultății de Medicină, iar după mai multe analize privind diverse amplasamente a reieșit această variantă care este cea mai bună dintre variantele luate în calcul.

Terenul are o suprafață de circa 1.700 de mp., iar ca amplasament are avantajul că este în proximitatea SJU Suceava și a Universtății Suceava, a menționat Flutur.

El a precizat că propunerea susținută de managerul Alexandru Calancea va trebui să parcurgă toți pașii impuși de legislație cu discuții și validare în forurile SJU Suceava și apoi din CJ Suceava.

„Din momentul în care USV va face solicitarea, vom declanșa procedurile în vederea efectuării transferului”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că pentru punerea la dispoziția USV a terenului respectiv, SJU Suceava va trebui să reloce unele spații de depozitare și pentru servicii.

„Pe viitor intenționăm să solicităm Guvernului și Academiei de Științe Agricole un teren în zona Spitalului vechi pentru dezvoltări ulterioare”, a spus Flutur.

În ceea ce privește finalizarea accesului la acest teren și asigurarea utilităților, Gheorghe Flutur a spus că speră să se ajungă la sprijin și înțelegere cu Primăria Suceava și SAJ Suceava.

Reamintim că săptămâna trecută președintele Gheorghe Flutur a declarat la News Bucovina că își dorește ca Spitalul Județean Suceava să devină foarte repede un spital clinic universitar, iar fără Facultate de Medicină așa ceva nu este posibil și dădea asigurări că va fi găsită soluția cea mai bună.


Intră acum și în grupul de