Un tânăr din Straja a luat-o la fugă dintr-o spălătorie auto din Vicovu de Jos la vederea poliției. El condusese mașina băut și cu permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Straja este cercetat penal după ce a fost depistat că a condus un autoturism fără permis și băut.

Astfel, joi, în jurul orei ora 00.50, polițiști din patrula de siguranță publică din SPR Gălănești care executau serviciul de patrulare pe raza comunei Vicovu de Jos, au observat la spălătoria de tip self-wash din parcarea unui supermarket un autoturism Audi A8 din Marea Britanie, iar lângă acesta se afla un tânăr care, în momentul în care i-a văzut, a luat-o la fugă.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 50 de metri, iar la un moment dat bărbatul s-a împiedicat și a căzut pe sol, împrejurare în care a fost imobilizat și încătușat, după care s-a conformat dispozițiilor polițiștilor.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că șoferul autoturismului în cauză are 22 de ani, este din Straja, este posesor de permis de conducere, dar cu permisul suspendat.

El a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0.64 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice, unde i-au fost recoltate mostre de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul Audi A8, nu are poliță RCA de asigurare obligatorie valabilă și nici nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare astfel încât tânărul a fost sancționat contravențional,  i-au fost reținute dovada și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, eliberându-i-se dovezi înlocuitoare.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de