Costuri suplimentare pentru reabilitarea termica a blocurilor din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locatarii blocurilor din municipiu, care au fost incluse în programul guvernamental de reabilitare termică, vor trebui să scoată din buzunar mai mulţi bani decât s-a stabilit iniţial pentru a-şi achita contribuţia care le revine prin acest program, în condiţiile în care a fost necesară efectuarea unor lucrări suplimentare.

Potrivit primarului Ion Lungu, aceste costuri suplimentare au fost determinate de efectuarea unor lucrări la subsoluri, terase sau din cauza unor erori de proiectare ca urmare a măsurătorilor făcute înainte de execuţie. „Au fost lucrări solicitate de proprietari sau lucrări care au fost necesare pentru că au existat erori din start la proiectare”, a spus Lungu.
El a subliniat că nu au fost majorate tarifele de execuţie a lucrărilor ci acestea reprezintă costurile lucrărilor ce nu au fost incluse iniţial în proiect.

Lungu a precizat că în acest proiect Guvernul participă cu jumătate din suma necesară, Primăria cu 30 la sută, iar asociaţiile de proprietari cu restul de 20 la sută din sumă şi că şi aceste costuri suplimentare se vor achita de Guvern, Primărie şi locatari în aceleaşi proporţii.

Totodată, primarul Sucevei a făcut un apel locatarilor ale căror blocuri au fost reabilitate termic prin acest program să-şi achite contribuţia. „Am înţeles că au fost Sărbătorile de Paşte şi ne-au cerut să-i păsuim, dar ar trebui să plătească aceste lucrări ca să plătim constructorii şi să facem decontul final”, a mai spus Ion Lungu.

Costurile care ar trebui plătite de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor în municipiul Suceava ce sunt incluse în programul iniţiat de Ministerului Dezvoltării sunt cuprinse între 584 de euro şi 1.410 euro, în funcţie de numărul de camere şi de numărul de apartamente din bloc.

Potrivit unei decizii a CL Suceava, familiile cu venituri modeste urmează să fie sprijinite să suporte cheltuielile legate de reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât cele ce venituri de sub 600 de lei sunt scutite de la plata costurilor reabilitării termice, cele cu venituri între 600 şi 800 de lei vor achita doar jumătate din valoare, iar cele cu venituri între 800 şi 1.000 de lei vor plăti trei sferturi din costul lucrărilor.

În municipiul Suceava se reabilitează termic un număr de 16 blocuri de locuinţe.


Intră acum și în grupul de