Constructia de parcari subterane in centrul Sucevei implica lucrari suplimentare neeligibile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reabilitarea zonei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ şi crearea de parcaje subterane, cel mai important proiect promovat în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava şi finanţat prin POR, presupune lucrări suplimentare neeligibile în valoare de aproximativ un milion de euro.

Conform declaraţiilor oferite miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, la acest proiect, firma care realizează documentaţia tehnică a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare pentru protecţia clădirilor din zonă. El a arătat că execuţia acestor lucrări va implică şi costuri suplimentare ce se ridică la aproximativ un milion de euro care sunt cheltuieli neeligibile, dar că sunt absolut necesare. Lungu şi-a exprimat speranţa că în cursul lunii mai va semna primele două contracte de finanţare din cele cinci proiecte promovate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava.

Astfel, urmează să fie finanţat proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi şi modernizare a Parcului Şipote şi proiectul de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii prin care vor fi instalate în oraş echipamente de supraveghere. Prin acelaşi program va fi reabilitat iluminatul public pe artera principală a municipiului şi prevenirea criminalităţii şi va fi construit un centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene. Un număr de 13 municipii, printre care şi Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbană, vor fi finanţate cu prioritate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi fonduri bugetare pentru dezvoltarea activităţilor economice şi diminuarea numărului de tineri care pleacă să lucreze în marile oraşe.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava, se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane.


Intră acum și în grupul de