Elevii suceveni, premiati la Concursul national „Made for Europe” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni s-au întors cu premii de la etapa naţională a competiţiei “MADE FOR EUROPE 2010”, ediţia a IV-a, care s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 15-18 aprilie 2010.

„Scopul competiţiei a fost valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul de competiţie. În acest an, judeţul Suceava a participat în concurs cu 4 produse finale realizate în cadrul Parteneriate multilaterale Comenius, de la 3 şcoli şi o grădiniţă. Au fost înscrise la nivel naţional 85 de produse finale, premierea s-a derulat pe categorii de vârstă şi proiecte, dată fiind diversitarea produselor şi categoriile cărora se adresează, de la preşcolari până la elevi de liceu”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

La categoria Gimnaziu şi Parteneriate Comenius, câştigătorii premiului I, cu un punctaj maxim de 57 de puncte din totalul de 60, sunt elevele STRUGARIU Cristina Floricica şi MAREŞ Manuela Elena, profesor îndrumător Liviuţa Liliana MIHALACHI de la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti, cu produsul final „Carte de tradiţii”.

Premiul II al doilea a fost obţinut de elevele CALANCE Elena şi PLĂMADĂ Andreea, profesor îndrumător Luminiţa COZARIUC de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Rădăuţi cu produsul final „Joc didactic-Memory Game”.

La categoria Liceu şi Parteneriate Comenius , Premiul III a fost obţinut de elevele HAIURA Roberta Gabriela şi POPOVICI Louana, profesor îndrumător Mirela BOLOGA de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret; cu produsul final site www.re-creation.go.ro.

La categoria preşcolar- primar şi Parteneriate Comenius, Premiul III a fost obţinut de preşcolarele JURESCHI Bianca si Teodora MEŞTERIUC, coordonator educator MEŞTERIUC Graţiela de la Grădiniţa cu Program Normal Pătrăuţi cu produsul „Păpuşi călătoare”.

„Calitatea şi diversitatea produselor prezentate, dovedesc şi urmăresc o ţintă foarte ambiţioasă, şi anume preocuparea şi implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi educaţionale de cooperare la nivel european cu scopul consolidării dimensiunii europene în educaţie” a mai precizat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de