Cod galben de averse, descărcări electrice și vânt în județul Suceava, de marți după amiaza până joi seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo și o avertizare cod galben de furtuni valabile de marți de la ora 15:00 până joi la ora 20:00.

Potrivit informării ANM, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte, arată meteorologii.

ANM notează că vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

Avertizarea cod galben va fi valabilă până miercuri la ora 11:00.

Astfel, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

      Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

loading...