Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Ulma era băut. El a fost reținut pentru 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Accidentul de la Ulma, unde un pieton și-a pierdut viața, a fost provocat de un șofer băut. El a fost reținut și este cercetat penal pentru trei infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă.

Pe lângă cele relatate anterior, precizăm că vehiculul Opel Insignia era condus de un tânăr (22 ani) din Ulma. În vehicul se mai deplasau alți trei tineri, de 17, 18 și 19 ani.

Autoturismul era condus pe DJ 209G, direcția Brodina – frontieră de stat. Pe raza satului Ulma, șoferul a încercat să depășească o autoutilitară ce staționa, însă a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce staționa în afara părții carosabile, lovind și un pieton care se afla în spatele mașinii parcate.

Este vorba despre un localnic de 54 ani. În urma impactului, bărbatul a căzut într-un șanț. El a suferit leziuni incompatibile cu viața și a murit pe loc.

Doi tineri din autoturism, de 18 și 19 ani, au ajuns la spital cu răni superficiale. Celălalt pasager și șoferul nu au fost răniți.

Ulterior, conducătorul auto de 22 ani a fost testat cu aparatul etilotest. Tânărul conducea mașina având 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiții, el a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”,  „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de