Consilierii locali PSD Suceava, în plenul CL, acuză nelegalități la avizarea proiectelor de urbanism. Ion Lungu: Nu concep ca avizele să fie date fără vizionare la fața locului. Cușnir: Va trebui ca altă instituție a statului să se pronunțe


Intră acum și în grupul de

Ședința Consiliului Local Suceava a debutat, joi, cu un scandal după ce consilierii locali PSD Gabriel Buciac și Dan Ioan Cușnir au avertizat că proiectele de urbanism aflate pe ordinea de zi sunt avizate de comisie deși aceasta nu a fost întrunită oficial.

Cei doi au atras atenția că este o practică a președintelui Comisiei de Urbanism, Adrian Arămescu, care nu a întrunit comisia în timp ce celelalte comisii se întrunesc și nici nu au fost vizionate în teren proiectele respective.

Președintele comisiei care este și președintele de ședință, Adrian Arămescu, a spus că membrii comisiei puteau să facă observații pe grupul de WhatsApp și că nu s-a convocat comisia pe motive de pandemie.

Primarul Ion Lungu a intervenit și a explicat că el nu concepe ca avizele să fie date fără să fie făcute vizionări în teren și i-a spus lui Arămescu că îi va da sprijin pentru a realiza aceste convocării, mai ales că sunt avize de oportunitate.

„Nu pot concepe faptul că nu merge la fața locului comisia de urbanism. E obligată moral, chiar dacă nu o obligă prin acel regulament(…) Nici nu se punea problema, când eram eu consilier local, să nu meargă comisia la fața locului să vizioneze”, a spus Lungu.

El a atras atenția că vin probleme sensibile de urbanism.

„Vin probleme sensibile de urbanism. Eu ca primar nu pot să le opresc. E un abuz în serviciu. Vă rog, consilierii locali, mai ales că veți da niște avize de oportunitate în Consiliu Local, vă rog să mergeți la fața locului”, a spus Lungu,

Consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir l-a avertizat pe secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac, despre faptul că această comisie de urbanism nu s-a întrunit și că există probleme de legalitate privind proiectele supuse aprobării.

„Nu mă avertizați pe mine”, a spus Ciutac care a menționat că el primește doar un proces verbal din partea comisiei cu avizele respective.

„E problema comisiei. Desființați-o! Propuneți alt președinte. Dacă jumătate plus unu sunt în acest proces verbal eu nu am nicio problemă”, a continuat Ciutac.

Dan Ioan Cușnir a avertizat însă că pentru această ședință avizul Comisiei de Urbanism este dat fără să fi fost întrunită comisia și a spus că pentru clarificarea situației va trebui ca o altă instituție a statului să se pronunțe față de aceste situații legate de urbanism.

Primarul Ion Lungu i-a răspuns că el în fiecare zi se roagă la Dumnezeu să nu greșească.

„În fiecare zi mă rog la Dumnezeu să-mi lumineze mintea să nu greșesc. Nu le facem intenționat. Numai cine nu muncește nu greșește”, a spus Lungu care a precizat că respectă punctul de vedere exprimat de Cușnir, dar că aceasta nu înseamnă că are dreptate.


Intră acum și în grupul de