FOTO VIDEO // Acțiune de amploare în toată țara, inclusiv în județul Suceava: Polițiștii verifică vehiculele ce transportă persoane sau mărfuri


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 27 mai, polițiștii suceveni au organizat o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor care transportă persoane sau mărfuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, prima acțiune a avut loc în zona frontierei cu Ucraina. Astfel au fost oprite și controlate peste 30 de vehicule, în special microbuze și autobuze. Ionuț Epureanu a declarat că au fost aplicate mai multe amenzi, fiind retrase și certificate de înmatriculare, însă fără a preciza detalii concrete.

Acțiunile au continuat, în jurul orelor 07:30-08:00, în proximitatea instituțiilor de învățământ din județul Suceava, polițiștii fiind atenți în special la vehiculele care transportă elevi. Aceleași activități au fost reluate după orele 13-14, după finalizarea orelor.

La această oră polițiștii continuă acțiunile pe drumurile naționale și europene.

Ionuț Epureanu a promis să comunice rezultatele acțiunilor până la sfârșitul acestei zile.

De precizat că acțiunile pentru siguranța transportului de persoane au loc astăzi în toată țara.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în primele ore ale acțiunii, polițiștii au verificat 2.141 de autovehicule și au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației, dintre care una pentru consumul de băuturi alcoolice și cea de-a doua pentru conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.

De asemenea, polițiștii au aplicat 498 de amenzi și au reținut 15 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de