Primarul Ion Lungu a răbufnit după ce s-a cerut ca ședințele Comisiei Tehnice de Urbanism să fie transmise live: Niște lucruri au luat-o razna cu urbanismul în orașul nostru, plecând de la așa-zișii specialiști în urbanism. Toată lumea se pricepe la urbanism


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Gabriel Buciac a solicitat, joi, în Consiliul Local ca ședințele Comisiei tehnice de urbanism să fie anunțate și transmise în direct pentru a se elimina anumite acuzații și speculații la adresa membrilor acestei comisii, dar primarul Ion Lungu a spus că este de acord doar ca ședințele să fie anunțate din timp, dar nu și transmise live.

„Cât privește transmiterea în direct, trebuie să avem acceptul lor. Acești oameni nu sunt renumerați. Fac muncă patriotică. Așa cum vreți dumneavoastră, facem Inchiziție cu dânșii, gen procurori. Să mergem pe o prezumție de bunăvoință și nevinovăție. Nu putem stigmatiza niște oameni că scrie nu știu cine pe Facebook”, a declarat Ion Lungu.

El a arătat că este nevoie de acceptul membrilor comisiei pentru că s-ar putea ca în curând să nu mai vrea nimeni să facă parte din această comisiei tehnică.

„Haideți să fim atenți la unitățile de măsură. Am spus că niște lucruri au luat-o razna cu urbanismul în orașul nostru, plecând de la așa-zișii specialiști în urbanism. Toată lumea se pricepe acum la urbanism ca cei din agricultură. Haideți să avem un simț al măsurii și al realității”, a continuat primarul.

Ion Lungu a mai declarat că a văzut inclusiv joi atacuri la adresa președintelui acestei comisii tehnice, arhitectul Constantin Gorcea.

„Nu-i iau eu apărarea. Noi lucrăm instituțional. Noi ne adresăm Ordinului Arhitecților să ne dea niște persoane că așa e regulamentul. Ordinul Arhitecților ne transmite o listă în care este domnul Gorcea, domnul Andriu și așa mai departe. Le-am spus și la alți tineri care vin cu chestia asta. Ca la asociațiile de proprietari. Nu au decât să meargă la Ordinul Arhitecților, să facă alegeri și să desemneze alți oameni. Nu-i alege primarul”, a spus Lungu.

El a arătat că prin transmiterea live a ședințelor acestei comisii, membrii comisiei ar fi supuși oprobriului public sau să-și pună cenușă în cap.

„Eu nu pot să-i pun în direct patru ore ca cei de pe Facebook să-i întoarcă pe toate părțile. Este procesul verbal al ședinței, semnează fiecare membru al comisiei. Se dau răspunsuri dacă proiectul a fost aprobat, dacă nu a fost aprobat, dar ce îmi cereți dumneavoastră să fac oprobriu cu cei din comisia tehnică nu cred că e corect mai ales că acolo nu sunt numai arhitecți, sunt de la toate instituțiile din oraș”, a spus Ion Lungu.

El a mai arătat că sunt foarte multe sesizări la această comisie și sunt invitați reprezentanții cetățenilor care reclamă aceste documentații de urbanism.

„Nu e haos la Primărie așa cum încearcă alții să inducă, plecând de la așa-zișii arhitecți. S-a raliat o parte a presei. Nu e chiar așa. Eu nu spun că nu sunt lucruri de îndreptat la Primăria Municipiului Suceava legate de urbanism. Da, eu ca primar spun că sunt, dar nici nu este haos așa cum s-ar dori să se lase impresia. Nu este haos!”, a spus Lungu.

El a arătat că, deocamdată, nu s-a dovedit a fi ceva ilegal.


Intră acum și în grupul de