Consiliul Județean Suceava începe campania de promovare turistică intern și extern. Niculai Barbă: Ne propunem să folosim la maximum oportunitățile de relaxare a măsurilor din pandemie


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, vineri, că autoritățile județene sucevene încep campania de promovare turistică a destinației Bucovina atât în plan intern cât și în plan extern.

El a spus că deja destinațiile turistice de vacanță au început să revină la normalitate și a exemplificat cu cursele charter care funcționează pe Aeroportul Suceava.

Astfel, începând de ieri, 27 mai, Air Bucharest a început operarea curselor de vacanță spre Antalya, Turcia, cu zboruri în fiecare zi de joi și luni, iar din 6 iunie și compania aeriană Corendon Airlines va opera curse charter spre Antalya, în fiecare zi de luni.

„Așadar, la acest moment, avem de la Suceava 2 destinații de vacanță, Turcia cu 3 zboruri pe săptămână și Egipt/Hurghada, un zbor pe săptămână. Cursele spre Egipt au deschis sezonul estival de la Suceava pe 4 aprilie”, a spus Barbă care a menționat că aceste curse de vacanță vor opera până la finalul lunii septembrie

Vicepreședintele CJ Suceava a subliniat că autoritățile sucevene doresc ca turismul în județ să revină la situația de dinaintea pandemiei și că se lucrează la un program de promovare atât pe plan intern cât și externe.

„Lucrăm pe variante și ne propunem să folosim la maximum oportunitățile care sunt create prin relaxarea măsurilor din pandemie”, a spus Barbă.

Potrivit acestuia, CJ Suceava va fi prezent la târguri și la evenimente de promovare atât în țară cât și în străinătate și că vor fi organizate și evenimente care să includă și Asociația „Produs în Bucovina”.

El a mai arătat că în principal vor fi organizate evenimente de promovare în țările cu care Suceava are legătură directă aeriană, dar și cu partenerii din Germania și din Franța.

„Avem contacte, discutăm cu partenerii din Germania din Schwaben, cu cei din Franța, din Mayenne și Departamentul de Nord. Este important să promovăm acum destinația turistică Bucovina și să prezentăm atuurile petrecerii unei vacanțe în această zonă”, a spus Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de