Incendii provocate intentionat, la doua gospodarii din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

În noaptea de sâmbătă spre duminică pompierii de la ISU „Bucovina” au intervenit la stingerea a două incendii provocate intenţionat. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 03:13 s-a anunţat un incendiu la locuinţa lui Vasile Ţ., din localitatea Liteni. Astfel, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Liteni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul casei de locuit şi la acoperiş, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.
Focul a fost stins la ora 04.35, dar au ars acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, elemente de tâmplărie, mobilier, materiale textile şi bunuri electrocasnice (televizor, frigider, aragaz) . Pagubele au fost estimate la 60.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii folosirii intenţionate a sursei de aprindere (flacără) pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 80.000 lei.

La ora 05:03, a fost anunţat un alt incendiu pus de o mână „criminală”. Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile Ş., din localitatea Frumosu.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la adăpostul de animale şi o anexă, construite din lemn, cu acoperiş din tablă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi anexele învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30. Focul a distrus adăpostul de animale şi o magazie, pe o suprafaţă de aproximativ 28 mp, circa 4 mc lemn de foc, circa 500 kg furaje, circa 280 kg cereale şi unelte agricole .

Rezultatul primelor cercetări arată că incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere (flacără) pentru a genera incendiu, de către o persoană necunoscută.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 250.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de