În spitalele din județul Suceava rămân internați 36 pacienți Covid-19, dintre care nouă au forme grave sau severe ale bolii

În spitelele din județul Suceava sunt internați 36 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 19, a anunțat marți, 1 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 22.921.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 3 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 498 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 26 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 11 pacienți sunt în zona tampon și 461 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 26 pacienți diagnosticați Covid-19:

  • 17 prezintă forme medii ale bolii;
  • 5 prezintă forme severe;
  • 4 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 1 intubatventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 363 paturi libere, din care 145 pentru pacienți Covid-19, 182 în sectorul non-Covid și 36 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 14 paturi pentru pacienți Covid, sunt 33 ventilatoare libere, din care 15 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 prezentând forme medii), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19, cu forme medii, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 3, fiind libere 24 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului este internat 1 pacient diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 226 de locuri libere Covid și 55 locuri pentru zona tampon.

loading...