Gheorghe Flutur, la debutul operării Ryanair pe Aeroportul Suceava: E a cincea mare companie prezentă la Suceava. Avem acum 11 destinații externe cu 37 de zboruri pe săptămână


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la debutul operării companiei Ryanair pe Aeroportul Suceava și a declarat că aeroportul sucevean prinde viață consistentă după perioada de restricții impuse de pandemie și că este un semnal bun că lucrurile merg în direcția dorită.

„Nu cu mulți ani în urmă, zbura un avion la câteva zile de la Suceava la București. Acum, a cincea companie mare este prezentă la Suceava. Ryanair, care are o flotă de 450 de aeronave. Suceava este singurul aeroport din regiunea nord-est care găzduiește și Ryanair alături de Tarom, Blue Air, Wizz Air și TUI Fly”, a spus Flutur.

El a menționat că acum sunt de pe Aeroportul Suceava 11 destinații externe, cu 37 de zboruri pe săptămână.

Ryanair deschide curse pe Suceava. Prima cursa aterizează de la Veneția

Ryanair deschide curse pe Suceava. Prima cursa aterizează de la Veneția

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 3 iunie 2021

„A prins viață consistentă Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava. Mă bucur foarte mult. Asta ne obligă să gândim o dezvoltare rapidă în continuare a aeroportului, fie că vorbim de Terminalul 2 și să ne gândim în continuare să ne extindem”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că în acest an, la cinci luni, din cauza situației pandemice au fost procesați 40.000 de pasageri în condițiile în care în 2019 la cinci luni  erau 140.000 de pasageri.

„Pandemia ne-a afectat serios, dar a afectat toată lumea. Se întrezăresc vremuri mai bune, iar astăzi este unul dintre exemplele care ne face să gândim pozitiv. Mă bucur că putem să oferim sucevenilor să plece în mai multe direcții, să vină alții să ne viziteze, să avem legături, să dezvoltăm turismul, să dezvoltăm activitatea economică. Eu sper în vremuri și mai bune pentru județul Suceava și lucrurile astea încep să se concretizeze”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de