Colete cu țigări în valoare de aproape 190.000 lei, depistate în apropierea localității Straja. Contrabandiștii au fugit în Ucraina în ciuda focurilor de armă trase de polițiștii de frontieră


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat o cantitate mare de țigări de contrabandă care urma să ajungă pe piața neagră din județul Suceava.

Cazul a avut loc joi, 4 iunie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în jurul orei 02:40, o patrulă a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Contrabandiștii au reușit să fugă înapoi, în Ucraina, în ciuda somațiilor și chiar a focurilor de avertisment trase de polițiștii de frontieră suceveni.

Necunoscuții au abandonat cele 22 de colete transportate. Inventarierea a arătat că în coletele respective erau 15.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

„Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale”, a precizat Ilie Poroch-Serițan.


Intră acum și în grupul de