În spitalele din județul Suceava rămân internați 29 pacienți Covid-19, dintre care zece au forme grave sau severe ale bolii

În spitelele din județul Suceava sunt internați 29 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 16, a anunțat vineri, 4 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 22.952.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 5 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 558 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 19 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 8 pacienți sunt în zona tampon și 531 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 19 pacienți diagnosticați Covid-19:

  • 1 prezintă forme ușoare
  • 9 prezintă forme medii ale bolii;
  • 6 prezintă forme severe;
  • 3 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 1 intubatventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 292 paturi libere, din care 95 pentru pacienți Covid-19, 168 în sectorul non-Covid și 29 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 11 paturi pentru pacienți Covid, sunt 30 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 suspecți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 2, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 forme medii și 1 cu forme grave), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 (prezentând forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 5 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 176 de locuri libere Covid și 48 locuri pentru zona tampon.

loading...