Accidentul de la Păltinoasa cu doi răniți provocat de un adolescent de 17 ani care conducea, băut, o autoutilitară. El a plecat de la locul accidentului//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit că accidentul cu doi răniți de la Păltinoasa în care au fost implicate patru autovehicule a fost provocat de un tânăr de 17 ani care a condus băut  o autoutilitară.

Asfel, Marian-Adrian M., de 17 ani, din comuna Lunca din județul Botoșani, a condus vineri seara o autoutilitară  VW Transporter pe DN 17, pe str. Carierei din  Gura Humorului, iar ajungând la intersecția cu D.N.17, nu a acordat prioritate de trecere ansamblului de vehicule format din autoutilitara marca MAN, care circula pe D.N.17, din direcția Suceava către Gura Humorului și a intrat în coliziune față-lateral, autoutilitara VW fiind proiectată în șanțul din partea dreaptă.

În urma impactului, autoutilitara marca MAN a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Dokker care staționa pe banda de preselecție pentru efectuarea virajului la stânga și care a fost proiectat într-un autoturismul Fiat condus de un bărbat pe D.N.17, din direcția Gura Humorului către Suceava. 

După comiterea accidentului rutier tânărul care a provocat evenimentul rutier a plecat de la fața locului, fiind identificat ulterior în curtea unei firme din Gura Humorului.

 În urma comiterii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a șoferului din Dacia Dokker care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: traumatism prin accident rutier, plagă occipitală, contuzie bazin și a celui din Fiat care a fost transportat la Spitalul Gura Humorului, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: TCC fără pierderea cunoștinței, contuzie pumn stâng.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, pentru trei dintre ei fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru cel care a produs coliziunea  rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face tânărul de 17 ani care din cauza faptului că nu posedă permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a acordat prioritate de trecere.


Intră acum și în grupul de