VIDEO//Rectorul Valentin Popa le transmite absolvenților USV să fie mândri că pe diploma lor va fi înscris numele universității sucevene care a fost inclusă în topul mondial al universităților


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri, la festivitatea de absolvire a studenților Facultății de Istorie-Geografie, programul Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul USV că trebuie să fie mândri că au absolvit la această universitate care se află în topul mondial al universităților de una din cele mai prestigioase agenții de ranking universitar.

„Suntem la finalul unui an deosebit, nemaiîntâlnit în ultimul secol, în care Universitatea s-a putut adapta și am contribuit la atingerea acestui moment prin contribuția sa la gestionarea pandemiei care ne domină, practic, de mai bine de un an de zile, activitatea, atât cea profesională cât și cea personală”, a spus Valentin Popa.

El le-a spus absolvenților că a fost un an în care USV a fost una dintre puținele universități care nu a închis nici căminele și nici sediile.

„A fost un an în care am căutat să asigurăm o educație de calitate în condițiile date, menținând laboratoarele deschise și am ajuns să ne apropiem de normalitate”, a spus Popa.

Rectorul USV și-a exprimat convingerea că în noul an se va atinge normalitatea și i-a invitat pe absolvenți să se înscrie la programele de masterat.

„Dragi absolvenți trebuie să fiți mândri că pe diploma pe care o veți primi după trecerea examenului de licență va scrie Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Chiar astăzi s-au publicat rezultatele unui prestigios top internațional, QS World University Rankings, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale și unde au fost evaluate doar 1700 din cele peste 50.000 de universități ale lumii, iar universitatea noastră a intrat în acest clasament și suntem între primele 1300 de universități clasate la nivel mondial. Doar 11 universități din România din cele peste 70 pe care le are țara noastră au fost clasificate în acest ranking. Așadar, trebuie să aveți un alt sentiment de mândrie, în plus față de cel pe care îl aveți în urma cunoștințelor acumulate de la colegii mei, profesorii care au încercat să vă dea tot ceea ce au putut pe parcursul celor trei ani de zile”, a spus Valentin Popa.


Intră acum și în grupul de