5 milioane de euro pentru refacerea centrului municipiului Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) care o valoare de peste 5 milioane de euro şi care prevede modernizarea infrastructurii urbane din municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost acceptat de Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Est şi urmează a fi pus în aplicare.

Declaraţia a fost făcută duminică de primarul municipiului Câmpulung, Gabriel Constantin Şerban, care a explicat că cererea de finanţare depusă de Primărie pentru proiectul privind modernizarea spaţiilor publice urbane din oraş a fost acceptată. Edilul-şef a mai arătat şi faptul că proiectul, în valoare de aproximativ 5,3 milioane de euro, a fost depus în cadrul Axei prioritate 1 – sprijin pentru dezvoltarea durabilă a polilor de dezvoltare urbană, domeniul de intervenţie 1.1- planuri integrate de dezvoltare urbană.

„Proiectul a fost acceptat şi trece în etapa de precontractare, de verificare a proiectului tehnic”, a ţinut să precizeze Gabriel Şerban. El a mai declarat că prin acest proiect se doreşte efectuarea de lucrări de refacere a tuturor străzilor din zona centrală şi din cartierele Stadion şi Bodea şi vor fi amenajate trotuare, piste pentru bicicletă precum şi spaţii verzi.

„Prin implementarea acestui proiect oraşul se va îmbrăca într-o nouă haină”, a spus primarul care a adăugat că aceste investiţii vor consolida statutul municipiului de staţiune turistică de interes naţional şi se vor soluţiona puncte esenţiale incluse în strategia de dezvoltare a localităţii. „Dacă procedurile vor merge bine, în primăvara anului viitor, când oraşul împlineşte şase sute de ani de atestare documentară, vor fi începute lucrările”, a mai spus Şerban.

El a ţinut să menţioneze că în ultimul an au fost atrase în municipiu investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, de utilităţi şi de modernizare a infrastructurii stradale în valoare de peste 30 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de