Ovidiu Dontu are propria varianta pentru falimentul TERMICA Suceava (VIDEO)

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care este şi conslier municipal a spus sâmbătă, de 1 Mai 2010, că organizaţia pe care o reprezintă se preocupă de susţinerea persoanelor aflate în nevoie mai ales în această perioadă de criză. Subiectul său a fost însă unul delicat pentru actuala conducere a Primăriei Suceava, el anunţând că PSD Suceava protestează faţă de concedierea a aproximativ cinci sute de angajaţi ai Termica SA Suceava.

Din punctul de vedere al liderului social-democrat persoana care ar trebui „comdamnată” pentru situaţia în care a ajuns Termica este ministrul Economiei, Adriean Videanu, de acelaşi tratament urmând a beneficia şi „complicii acestuia”, Gheorghe Flutur (preşedintele CJ) şi Ion Lungu (primarul Sucevei). Ovidiu Donţu a mai explicat că bugetul societăţii de termoficare a fost grav afectat din cauză că energia electrică preluată de la Termica în sistemul naţional a scăzut în acest an la o treime faţă de anul trecut.

El a mai arătat că şi strategia primarului Ion Lungu în cazul Termica a fost greşită pentru că a format datoriile la Primărie şi nu la respectiva societate, aşa cum s-a făcut în toată ţara, iar acum municipalitatea rămâne cu un deficit de 80 de milioane de lei drept subvenţii neachitate. „Actuala putere, atât locală cât şi centrală trebuie să-şi recunoască eşecul”, a mai spus Donţu referindu-se la situaţia termocentralei din Suceava.

Ieşirile la rampa mediatică a lui Ovidiu Donţu, după câteva uni de abstinenţă în lupta politică, sunt determinate şi de faptul că el a anunţat că îşi doreşte fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava, la alegerile care sunt programate să aibă loc în jurul datei de 15 mai.