Ovidiu Dontu are propria varianta pentru falimentul TERMICA Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care este şi conslier municipal a spus sâmbătă, de 1 Mai 2010, că organizaţia pe care o reprezintă se preocupă de susţinerea persoanelor aflate în nevoie mai ales în această perioadă de criză. Subiectul său a fost însă unul delicat pentru actuala conducere a Primăriei Suceava, el anunţând că PSD Suceava protestează faţă de concedierea a aproximativ cinci sute de angajaţi ai Termica SA Suceava.

Din punctul de vedere al liderului social-democrat persoana care ar trebui „comdamnată” pentru situaţia în care a ajuns Termica este ministrul Economiei, Adriean Videanu, de acelaşi tratament urmând a beneficia şi „complicii acestuia”, Gheorghe Flutur (preşedintele CJ) şi Ion Lungu (primarul Sucevei). Ovidiu Donţu a mai explicat că bugetul societăţii de termoficare a fost grav afectat din cauză că energia electrică preluată de la Termica în sistemul naţional a scăzut în acest an la o treime faţă de anul trecut.

El a mai arătat că şi strategia primarului Ion Lungu în cazul Termica a fost greşită pentru că a format datoriile la Primărie şi nu la respectiva societate, aşa cum s-a făcut în toată ţara, iar acum municipalitatea rămâne cu un deficit de 80 de milioane de lei drept subvenţii neachitate. „Actuala putere, atât locală cât şi centrală trebuie să-şi recunoască eşecul”, a mai spus Donţu referindu-se la situaţia termocentralei din Suceava.

Ieşirile la rampa mediatică a lui Ovidiu Donţu, după câteva uni de abstinenţă în lupta politică, sunt determinate şi de faptul că el a anunţat că îşi doreşte fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava, la alegerile care sunt programate să aibă loc în jurul datei de 15 mai.


Intră acum și în grupul de