O adolescentă și o tânără din sistemul de protecție a copilului, salvate din mâinile unor proxeneți și traficanți de minori din Suceava. Șase persoane au fost reținute


Intră acum și în grupul de

Șase membri ai unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism și trafic de persoane din județul Suceava au fost reținuți în urma unei ample acțiuni organizate miercuri, 9 iunie, în județele Suceava și Maramureș.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și procurorii DIICOT Suceava au efectuat 11 percheziții domiciliare în cele două județe și au pus în executare 9 mandate de aducere.

Potrivit sursei citate, polițiștii și procurorii efectuează cercetări în acest caz încă din luna octombrie 2020, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Cercetările arată că, la sfârșitul anului 2020, doi bărbați (21 și 32 ani) din comuna Valea Moldovei și un bărbat (30 ani) din comuna Capu Câmpului ar fi constituit un grup infracțional organizat.

Cei trei ar fi traficat o adolescentă (infracțiunea trafic de minori) asistată de către DGASPC Suceava – Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate și au forțat-o să practice prostituția.

Bărbații mai sunt bănuiți și de proxenetism față de o tânără de 18 ani, tot asistată de către DGASPC Suceava și forțată să se prostitueze.

De menționat că cei trei suceveni au fost sprijiniți de alți șase bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 29 ani, care s-ar fi preocupat de racolarea de clienți și ar fi asigurat transportul celor două tinere la domiciliul acestora sau în diferite unități de cazare din județele Suceava și Maramureș. Cea mai mare parte din sumele de bani rezultate ar fi fost însușite de membrii grupării.

IPJ Suceava precizează că, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate trei autoturisme, zece telefoane mobile, cartele SIM,  precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

În aceeași zi, cele nouă persoane au fost audiate, iar șase (cu vârste cuprinse între 20 și 32 ani) au fost reținute pentru 24 de ore. Ei sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.


Intră acum și în grupul de