A murit pentru ca a incercat sa ajute un barbat jefuit (VIDEO)

Un bărbat ce a intervenit în ajutorul unei persoane tâlhărite a sfârşit tragic. Sâmbătă, în jurul orei 19.50, prin „S.N.U.A.U.112”, Poliţia Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Suceava o persoană este lovită la cap şi căzută în faţa blocului. Potrivit IPJ Suceava, victima a fost identificată ca fiind H. Costel, de 44 ani, localnic şi a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internată cu diagnosticul „traumatism cranio cerebral acut închis, echimoză pleoapă superioară stânga, otoragie stângă, epistaxis acut”, iar în jurul orei 03.00 a decedat.

În urma efectuării necropsiei s-a stabilit că moartea a fost violentă, victima prezentând hematom subdural acut, edem cerebral, fractură de bază craniu, iar leziunile s-au produs prin lovirea victimei cu mijloc contondent, urmată de căderea acesteia pe o suprafaţă dură.

Echipa operativă coordonată de un procuror criminalist a stabilit că sâmbătă, în jurul orei 19.30, M. Laurian, de 47 ani, din municipiul Suceava, după ce a ieşit dintr-un magazin mixt situat pe strada Jean Bart, în apropierea Staţiei CFR Burdujeni, a fost acostat pe trotuar de suspectul I. Suraj, de 34 ani, din localitate, care, sub pretextul invitaţiei de a consuma împreună băuturi alcoolice, i-a sustras din buzunar suma de 600 lei şi a plecat. Sesizându-se despre lipsa banilor, M. Laurian a plecat după suspect, ajungându-l pe o alee situată pe strada Nicolae Iorga, unde l-a prins de haină şi i-a solicitat restituirea sumei de bani. Ca urmare a insistenţelor persoanei păgubite, I. Suraj i-a restituit suma de 50 lei.

În acest timp, victima, aflându-se în zonă, a intervenit în favoarea persoanei păgubite, solicitând suspectului restituirea banilor sustraşi. Acesta, pentru a scăpa, l-a lovit cu pumnul în zona feţei, victima dezechilibrându-se şi căzând cu faţa în jos pe suprafaţa betonată a aleii, unde a rămas în stare de inconştienţă.

Alertate, persoanele care au asistat la incident, au sesizat ambulanţa şi poliţia, care s-au deplasat imediat la faţa locului, victima fiind transportată şi internată în Spitalul Judeţean Suceava, unde a decedat în jurul orelor 03:00.

În urma probelor administrate în cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie”, suspectul fiind reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, şi urma ca în cursul zilei de luni să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.