Cupa Interetnica Bucovina 2010


Intră acum și în grupul de

La finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat, a avut loc în localitatea Cacica cea de a VII-a ediţie a competiţiei internaţionale Cupa Interetnică Bucovina. Această activitate se adresează minorităţilor etnice din Bucovina şi din ţară. Ca în fiecare an, peste 140 de tineri reprezentând minorităţile polonă, ucraineană, italiană, rommă, germană, a ruşilor lipoveni, a ONG-urilor din judeţ, dar şi invitaţi din Cernăuţi Ucraina au arătat că „sportul pentru toţi” poate fi un bun limbaj de comunicare interetnică.

În cele 2 săli de sport din subteran aparţinând Salinei Cacica, participanţii au jucat fotbal, tenis de masă, au dansat, şi-au reamintit de jocurile copilăriei părinţilor când aceştia săreau corzile sau aruncau la ţintă cu diverse obiecte. Tot în cadrul competiţiei au tras cu arcurile, au lansat plăci de freesbe, s-au angrenat în jocuri dinamice sau au jucat boccia. O prezentare inedită de dans a fost făcută de un grup de tinere majorete din Fălticeni.

Competiţia a fost organizată de Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, Asociaţia Juventus şi Fundaţia ANA. În sprijinul organizatorilor au venit şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava care au înmânat şi ei premii câştigătorilor concursurilor. Implicarea instituţiilor mai sus amintite în cadrul acestui gen de competiţii se face pentru promovarea în rândul populaţiei a unui stil de viaţă sănătos.

Clasamentul final al celei mai disputate întreceri dintre băieţi, aceea de fotbal, a fost următorul:

Locul I- Echipa comunităţii Romme-Gulea,Dolhasca
Locul II – Echipa ONG-urilor jud. Suceava
Locul III – Echipa comunităţii ucrainiene – Bălcăuţi

La finalul competiţiei, toate delegaţiile şi-au exprimat speranţa că această manifestare sportivă va reuşi şi în anii viitori să combine buna dispoziţie dar şi diversitatea specifică fiecărei etnii în cadrul Cupei Interetnice Bucovina.


Intră acum și în grupul de