Președintele Senatului, Anca Dragu, a discutat cu Gheorghe Flutur despre deblocarea Legii Turismului, descentralizare, modificarea Legii achizițiilor publice, dar și despre găsirea de soluții imediate pentru soluționarea crizei forței de muncă


Intră acum și în grupul de

Președintele Senatului, Anca Dragu, care a efectuat o vizită de lucru de două zile în județul Suceava, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că a avut în cursul dimineții o discuție foarte bună și aplicată cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și cu prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu.

Ea a spus că din discuțiile purtate, a constatat că Legea Turismului este o lege pe care județul Suceava o vede ca o prioritate în a fi deblocată.

Anca Dragu a spus că Legea Turismului este în Parlament și că se va discuta despre această lege care ar urma să intre în dezbatere în sesiunea următoare, arătând că zona are un potențial extraordinar în ceea ce privește turismul, agroturismul și turismul legat de obiectivele UNESCO care trebuiesc integrate în circuitele de turism la fel ca și hergheliile.

Presedintele Senatului, dna Anca Dragu sustine o conferinta de presă

Presedintele Senatului, dna Anca Dragu sustine o conferinta de presă La Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 11 iunie 2021

Președintele Senatului a mai arătat că a discutat cu Gheorghe Flutur și despre descentralizare subliniind că sunt multe active care țin de instituții de la nivel central care vor trebui să aibă o mai bună conlucrare cu autoritățile de la nivel local astfel încât acestea să fie puse în valoare.

Ea a mai spus că a discutat și despre modificarea Legii achizițiilor publice.

„În toate prefecturile, primăriile și consiliile județene pe care le-am vizitat am discutat despre nevoia imperioasă de flexibilizare a legii achizițiilor publice astfel încât procedurile să fie mai rapide și mai simple”, a declarat Dragu care consideră că altfel, proiecte importante de investiții se pierd pur și simplu.

„Am discutat și despre criza forței de muncă cu care se confruntă județul Suceava. este o criză reală, desigur. Avem două elemente, evoluția demografică negativă și plecarea multor cetățeni români în alte țări. Cred că este de datoria noastră să ne uităm cu mare atenție la această problemă și să vedem ce soluții sunt pe termen scurt. Desigur, trebuie și soluții pe termen mediu și lung, care să stimuleze natalitatea, care să stimuleze reîntoarcerea românilor în țară”, a spus președintele Senatului.

Anca Dragu a menționat că a invitat autoritățile județene sucevene să se implice în dezbaterea care se va desfășura în perioada următoare privind reducerea decalajelor în dezvoltarea regiunilor.


Intră acum și în grupul de