ANM a emis două coduri galbene de furtuni și ploi însemnate cantitativ pentru județul Suceava până duminică dimineața. Vremea rămâne instabilă până marți seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două avertizări cod galben de furtuni și ploi abundente pentru județul Suceava valabile sâmbătă și duminică și o informare meteo de vreme instabilă până marți.

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Suceava este valabil, sâmbătă, între orele  11:00 – 21:00

Astfel, meteorolgii arată că pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ANM notează că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

O a doua avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru județul Suceava este valabilă duminică între orele  02:00 –  10:00

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de duminică 13 iunie, ora 10:00 până marți,15 iunie, ora 23:00

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.


Intră acum și în grupul de