Cod galben de furtună și vânt puternic pentru zona de munte a județului Suceava până duminică seara. Vremea rămâne instabilă până miercuri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru zona de munte a județului Suceava valabilă până la ora 23:00 fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului

ANM arată că în intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Meteorologii notează că  local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Totodată, ANM a emis o informare meteo valabilă de luni 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, fiind vizate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Astfel, în intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

loading...