După afluxul de vizitatori la Noaptea Muzeelor, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă anunță că în 1 august se organizează Ziua Porților Deschise în rețeaua Muzeului Național Bucovinei: Provocăm și alte instituții de cultură să se alăture acestei acțiuni


Intră acum și în grupul de

Având în vedere interesul manifestat de suceveni pentru a vizita unitățile muzeale ale Muzeului Național al Bucovinei constatat la evenimentul Noaptea Muzeelor care s-a desfășurat sâmbătă,  autoritățile județene au decis să organizeze, în data de 1 august, o zi a porților deschise.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, luni, că în data de 1 august va fi ziua porților deschise în toate muzeele care sunt în rețeaua Muzeului Național al Bucovinei.

„Vom provoca și alte instituții de cultură, muzee, din județ să fie implicate”, a spus Barbă.

El a apreciat că această dorință de a vizita muzeele se datorează nu doar faptului că intarea e gratuită, ci și pentru că cetățenii își doresc să participe la evenimente, de a fi la un moment dat într-o acțiune care să fie mai mult de socializare, de a transmite un semnal de ieșire din pandemie.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că va solicita ca atunci Primăria Suceava să se implice și să asigure transport public din zona centrală spre platoul Cetății de Scaun pentru a facilita accesul spre Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean.

El consideră că mulți ar prefera să vină cu mijloacele de transport în comun decât cu autoturismul personal și să nu găsească loc de parcare.

Niculai Barbă a declarat că la Noaptea Muzeelor au fost peste 12.000 de vizitatori, din care cei mai mulți la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar că din cauza condițiilor impuse în pandemie accesul s-a făcut mai greoi.


Intră acum și în grupul de