Campulungean pradat de 1.450 euro

Un tânăr de 18 ani şi doi minori au furat unui câmpulungean 1.450 euro şi o pereche de cercei de aur. Potrivit IPJ Suceava, duminică, la orele 18.30, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras din locuinţa lui P. Roland, de 66 ani, localnic, suma de 1.450 euro şi o pereche de cercei din aur.

Din anchetă reiese că, în dimineaţa zilei de 02.05.2010, în timp ce câmpulungeanul nu se afla la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă pe un geam termopan lăsat deschis rabatat, iar dintr-un diplomat au sustras suma de 1.450 euro.

Luni, în urma continuării cercetărilor, a fost identificat S. Sorin, de 18 ani, din comuna Pojorâta, de la locuinţa căruia fost recuperată suma de 650 euro, din totalul de 1450 euro.

Adus la locul faptei, acesta a spus că a găsit geamul de la baie închis, dar neasigurat, l-a băgat în casă pe acest geam pe minorul D. M., de 11 ani, din comuna Pojorâta, acesta a deschis pe interior gemul de la dormitor şi a intrat în casă şi minora R. A., de 15 ani, din oraşul Gura Humorului.

Pe drum R.A. i-a dat un plic în care declara că se află suma de 1.250 euro, din care 250 le-a dat celor doi minori, iar suma de 350 de euro, S. Sorin declară că a cheltuit-o. Din casă, minora a mai sustras o pereche de cercei pe care i-a pus în urechi.

Întrucât cei doi minori nu au fost identificaţi au fost dispuse măsuri de urmărire a acestora.

S. Sorin este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la infracţiunea de „furt calificat”.