Siretul s-a infratit „dintr-o lovitura” cu 26 orase din UE


Intră acum și în grupul de

În localitatea Susice din Cehia, în perioada 29 aprilie -2 mai s-a desfăşurat ce-a de a 19-a Întâlnire Generala a Asociaţiei Douzelage, asociaţie ce cuprinde câte un oraş de mici dimensiuni din fiecare ţară a Uniunii Europene. În urma vizitei, din luna ianuarie a acestui an, a preşedintelui Ed Weber în Siret , oraşul a fost primit în mod informal în asociaţie, urmând ca votul formal, cu caracter simbolic să se repete în cadrul adunării din acest an în prezenţa delegaţiei din România.

Potrivit consilierului primarului oraşului Siret, Viorel Haiura, în unanimitate, toate cele 21 de ţări prezente, Grecia şi Finlanda lipsind din motive obiective, şi-au manifestat deschis acordul faţă de aderarea Siretului la această prestigioasă organizaţie, considerata model de bune practici de către Consiliul Europei. „Această ediţie a fost dominată de manifestări organizate de şi pentru oraşul Siret. Pe lângă o prezentare a oraşului şi a bogăţiei Bucovinei, a fost organizată şi o cină tradiţională şi o expoziţie de pictură cu imagini reprezentative din acest mic oraş bucovinean realizate de artistul local Buzec Ovidiu”, precizează consilierul Viorel Haiura.

Astfel, primarul Adrian Popoiu şi reprezentantul local al Duzelage, Viorel Haiura au semnat oficial intrarea în organizaţie împreună cu preşedintele Ed. Weber.
Aceasta înfrăţire deschide poarta spre multiple colaborări din domeniul cultural, sportiv şi al schimburilor de tineret, această organizaţie fiind cunoscută ca una dintre cele mai active din Europa.

Viorel Haiura mai spune că, aceasta înfrăţire deschide şi o importantă uşa în domeniul economic şi al atragerii de potenţiale investiţii.

„Este un moment de mândrie dar şi de responsabilizare pentru o comunitate atât de mică precum cea din Siret. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor şi să fim printre cei mai activi membri ai Douzelage, reuşind să oferim prin această organizaţie un stimul şi experienţe inedite atât tinerilor sireteni dar şi celor de diferite vârste cu veleităţi, artistice, sportive sau ecologice. Cred că un oraş mic trebuie să depună mai mult efort decât unul mare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, iar o organizaţie prestigioasă şi cu experienţă Douzelage-ului nu face decât să vină în întâmpinarea nevoilor specifice micilor oraşe europene”, a declarat primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu.

Pe scurt, oraşul cu 10.000 de locuitori din Bucovina s-a înfrăţit dintr-o dată cu 26 de oraşe europene, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene.
Întâlnirea de anul viitor va avea loc la Granville, locul de naştere al Douzelage, urmându-se a se celebra 20 de ani de la înfiinţare.


Intră acum și în grupul de