Acasă Actualitate A fost prelungit codul galben de inundații pe râurile Siret și Bistrița....

A fost prelungit codul galben de inundații pe râurile Siret și Bistrița. Până acum nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a actualizat joi, 17 iunie, avertizarea hidrologică din 15 iunie, când au fost emise avertizări cod portocaliu și cod galben pe cursuri de apă din județul Suceava.

Astfel, potrivit hidrologilor, începând de astăzi, ora 11:00, se anulează codul portocaliu pe râurile din județul Suceava.



În schimb, codul galben a fost prelungit până la sfârșitul zilei de 18 iunie, pe râurile din bazinele hidrografice Siret (afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava) și Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău).

Sursa citată a precizat că în ultimele 24 de ore, cantitatea maximă de precipitații înregistrată în secțiunile monitorizate de ABA Siret a fost de 31 litri pe metrul pătrat, la SH Șendreni (râu Siret), județul Galați. 

„Nivelurile râurilor din bazinul hidrografic Siret au fost oscilante. Nu se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare”, a adăugat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.


Citiți și: Cod portocaliu de inundații pe râul Moldova, dar și cod galben de inundații pe râurile Bistrița, Suceava și Siret


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version