Municipalitatea are bani pentru inceperea lucrarilor la Centrul Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că suma de 3 milioane de lei alocată de Guvern nu este, aşa cum a informat presa centrală, pentru finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură din municipiu, care aparţine sindicatelor, ci pentru construcţia Centrului Cultural Bucovina, prin reamenajarea cinematografului Modern.

Potrivit edilului-şef sucevean, pentru construcţia Centrului Cultural Bucovina, proiect derulat în colaborare cu CJ Suceava, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, întreaga investiţie fiind evaluată la trei milioane de euro.

Lungu a arătat că de la bugetul local a fost alocată, în acest an, pentru această investiţie, suma de 1,7 milioane de lei, iar cu cele 3 milioane de lei alocate de Guvern se pot începe lucrările de reamenajare a clădirii în care a funcţionat cinematograful Modern.

Primarul a subliniat că, din nefericire, infrastructura culturală a municipiului Suceava este deficitară. „Avem ca ţintă să realizăm construcţii în care se pot desfăşura acţiuni culturale, să dăm o greutate culturii în Suceava”, a spus Lungu, menţionând că în Centrul Cultural Bucovina, care va avea trei etaje, va funcţiona o sală de spectacole, teatrul şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.

Potrivit presei centrale, Guvernul a decis în 28 aprilie să aloce, din fondul de rezervă, o sumă de 86,8 milioane de lei pentru diverse investiţii locale cum ar fi renovarea de biserici, cămine culturale, dispensare, unităţi şcolare sau pietruirea de drumuri comunale. Pentru acest tip de lucrări, cea mai mare sumă, de 3 milioane de lei, a revenit municipiului Suceava, pentru finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură din oraş.


Intră acum și în grupul de