Fanii naționalei de fotbal a Ucrainei, întâmpinați în Vama Siret cu instrucțiuni privind legislația română și urări de bine


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au întâmpinat suporterii ucraineni la Vama Siret cu pliante și sfaturi privind siguranța personală și legislația românească, în contextul în care peste 500 de ucraineni au intrat recent în România prin PTF Siret. Aceștia se îndreptă către București, din moment ce capitala găzduiește meciurile din grupa C a EURO 2020, acolo unde evoluează naționala Ucrainei.

Acțiunile polițiștilor suceveni au loc în preajma meciurilor disputate de echipa Ucrainei, respectiv în zilele de 16-17 iunie și 20-21 iunie.

Foto: IPJ Suceava

„Fanii ucraineni au fost primiți la punctul de trecere a graniței Siret cu obișnuitele controale, dar și cu pliante și sfaturi pentru a avea o ședere cât mai plăcută în țara noastră pe perioada partidelor de la turneul final”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Astfel, în cursul zilei de miercuri și joi, respectiv 16 și 17 iunie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și din cadrul Serviciului Rutier au acționat în sistem integrat cu forțele de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și polițiștii de frontieră din cadrul SPTF Siret pentru a prezenta suporterilor elemente legislative specific statului roman dar și recomandări pentru siguranța personal și patrimonială.

Foto: IPJ Suceava

„Fanilor li s-a transmis sa respecte regulile de conduită astfel încât sa nu devina victime ale unor infracțiuni. Au fost înmânate suporterilor material preventive concepute în limbi de circulație internațională și le-am urat vecinilor noștri ….mult succes!”, mai arată sursa citată.

Iată care sunt sfaturile transmise ucrainenilor de polițiștii suceveni:

  • Suporterii au fost sfătuit să depoziteze banii și valorile în seiful hotelului și să ia asupra lor numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente.
  • Bagajele trebuie supravegheate în permanentă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.
  • Suporterii au fost sfătuiți să evitate taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat de taxat. Pretul pe km. trebuie să fie afișat pe caroseria mașinii, la vedere.
  • Garanția unui schimb valutar corect și lipsit de riscuri este asigurată numai de casele de schimb valutar autorizate și de bănci. Evitati casele de schimb ale căror ghișee nu se afla în loc deschis.
  • Fiți prudenți în relatiile cu persoanele nou cunoscute; printre amabili și binevoitori puteti întâlni, adesea și escroci.
  • In România prostitutia este ilegală. Prostituatele vă pot transforma ușor în victima unei tâlhării sau a unei înșelăciuni.
  • Nu sunt permise deținerea substanțelor stupefiante, chiar și pentru uzul personal și nici portul armelor. Armele de vânătoare sau sportive trebuie înscrise în pașaport.
  • Pentru obtinerea unor informatii apelati oricând la politiștii întâlniti pe stradă. Solicitati ca orice problemă pe care o aveti cu un politist să o rezolvati numai la sectia de politie.
  • Dacă sunteți victima unei infractiuni apelati numai la politie! Retineti cât mai multe detalii despre persoanele și locurile pe care le-ati cunoscut, veti ușura descoperirea celor care v-au păgubit și vă puteti recupera astfel paguba.

Intră acum și în grupul de