Dr. Alexandru Calancea anunță o nouă premieră medicală la SJU Suceava cu ajutorul medicinei nucleare în cazul unui tânăr de 19 ani cu boală cronică de rinichi în stadiul terminal


Intră acum și în grupul de

O echipă medicală multidisciplinară din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a realizat o nouă premieră medicală, a anunțat, joi, managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Potrivit acestuia, este vorba de un pacient în vârstă de 19 ani, diagnosticat la sfârșitul anului 2020 cu boală cronică de rinichi, în stadiul terminal, inclus în programul de hemodializă.

Pacientul suferă și de hipertrofie a glandelor paratiroide, complicație frecventă a acestei boli, ce determină modificări osoase, pe fondul cărora pacientul a suferit o fractură spontană de col femural, rezolvată prin protezare de medicul ortoped dr.Rareș Voinea.

În cazul pacientului evaluarea glandelor paratiroide s-a realizat cu ajutorul medicinei nucleare de  dr. Mihaela Guțu și dr. Mircea Guțu prin SPECT-CT, identificându-se astfel cu exactitate locația și mărimea acestora.

Ulterior, echipa chirurgicală formata din dr. Ionuț Cordoș și dr. Adrian Nistor a efectuat prima paratiroidectomie subotală la Suceava.

Urmărirea pacientului continuă în A.T.I. sub coordonarea dr. Ruslan Gorceag, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de