Cod galben de inundații pe râurile Bistrița, Moldova și Suceava

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a actualizat vineri, 18 iunie, avertizarea hidrologică cod cod galben pe cursuri de apă din județul Suceava.

Astfel, potrivit hidrologilor, codul galben de inundații este valabil în intervalul 18.06.2021 ora 12:00 – 21.06.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău);
  • Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ);
  • Suceava (judeţul Suceava).
Foto simbol

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor precizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

În acest context, populația este atenționată să nu circule în zonele aflate sub avertizare și să evite activitățile desfășurate în apropierea cursurilor de apă.

Reamintim că în data de 15 iunie, INHGA a emis avertizări cod portocaliu și cod galben pe râurile Bistrița, Suceava și Siret.

Ulterior, pe 17 iunie, hidrologii au anulat codul portocaliu, însă au prelungit codul galben pentru râurile Siret și Bistrița.

loading...