Acasă Actualitate Toate hipermarketurile din judet, sanctionate de Protectia Consumatorilor Suceava (VIDEO)

Toate hipermarketurile din judet, sanctionate de Protectia Consumatorilor Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ultimele două luni, comisarii suceveni ai Protecţiei Consumatorilor au efectuat o serie de controale în hipermarketurile, supermarketurile şi lanţurile de magazine de pe raza judeţului.

„Primul control a fost cu preponderenţă spre produsele alimentare, ulterior, al doilea pentru a vedea dacă s-au pus în aplicare măsurile dispuse în primul control”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă Elena Oanea, director coordonator adjunct al CJPC Suceava. „Controalele s-au efectuat urmare dispoziţiei primite de forul tutelar, avându-se în vedere numărul mare de consumatori care fac cumpărăturile din aceste locaţii”, a precizat Elena Oanea.



Acţiunile de control au scos în evidenţă mai multe abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor, cum ar fi cantitatea netă declarată de producători pe ambalajul produsului, etichetarea produselor alimentare şi depistarea privind practicile comerciale înşelătoare.

„Astfel, la SC Kaufland Romania, punctul de lucru Suceava s-au identificat la comercializare pulpe de pui cu spate la care preturile la raft nu coincideau cu preturile de la casa de marcat. La acelaşi operator economic s-a constat nerespectarea ofertei-50% reducere la un pachet de două şampoane. La comercializare erau pachete a două şampoane la un anumit preţ, fiind afişată o reducere de 50% la pachet. La raft se aflau şi produsele comercializate separat. Din calculele făcute a rezultat că de fapt, reducerea de 50% se aplica numai la unul dintre cele două şampoane. S-au aplicat două amenzi contravenţionale în cuantum total de 6.000 lei”, a spus directorul coordonator adjunct al CJPC Suceava.

În timpul acestor controale, comisarii suceveni au constatat că se expun la comercializare înlocuitori de produse lactate în spaţiile aferente produselor lactate. „Aceasta este o practică care poate induce în eroare consumatorii. Astfel s-au identificat la raioanele de produse lactate ambalate produse alimentare tartinabile pe baza de grăsimi vegetale, înlocuitori de brânză, sub formă feliată sau calup asemănătoare brânzei topite, produse pe bază de cazeina şi grăsimi vegetale alături de sortimente de brânză de vacă, oaie, etc. Înlocuitorii erau expuşi alături de produse lactate, cu afişarea numai a denumirii comerciale, fără informaţii privind natura lor. Astfel de abateri s-au identificat la SC REWE Romania SRL PL Câmpulung Moldovenesc, aplicându-se o amendă în cuantum de 3.000 lei”, a subliniat Elena Oanea.

Aceasta a ţinut să mai menţioneze că toţi operatorii economici controlaţi în cadrul acestei tematici au fost sancţionaţi, cuantumul amenzilor fiind de 79.000 lei şi s-au retras de la comercializare o cantitate de 5.943 kg produse.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version