Ion Lungu spune că nu a organizat Zilele Sucevei și după ce Avocatul Poporului i-a atras atenția că prin acceptarea la spectacole doar a persoanelor vaccinate ar încălca Legea fundamentală a țării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu a mai organizat în acest an Zilele Sucevei din cauză că există încă multe neclarități legate de persoanele care pot să participe și că după ce a anunțat că intenționează ca la spectacole să fie primite doar persoane vaccinate a fost atenționat de Avocatul Poporului că ar putea încălca Legea fundamentală a țării.

„În data de 21 mai am primit o scrisoare de la Avocatul Poporului care spune că nu este corect cum procedează privind acceptarea doar a persoanelor vaccinate la spectacole pentru că este posibil să încalce dispoziții constituționale privind drepturi și libertăți și accesul la cultură. Noi nu am făcut nimic și deja eram acuzați”, a spus Lungu.

El a menționat că a renunțat să mai organizeze Zilele Sucevei, dar nu numai ca urmare a acestei adrese.

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa La sediul Primariei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 iunie 2021

„Ca să faci un eveniment cât de cât frumos trebuie să aduci și niște artiști care costă câteva zeci de mii de euro. Nu poți să aduci artiști de zeci de mii de euro să cânte la un țarc cu 1000 de oameni sau 500 de oameni. Vă dați seama ce balamuc ar fi fost. Ca atare, așteptăm să se lămurească lucrurile, să vedem ce se întâmplă și o să reprogramăm aceste spectacole”, a spus Lungu.

El a arătat că, cu toate acestea, Primăria Suceava este partener cu Consiliul Județean în programul organizat de autoritatea județeană și că în 24 iunie se vom sărbători 24 de cupluri de aur la Zona de agrement și va decerna titlul de Cetățean de Onoare doamnei Brândușa Steiciuc.


Intră acum și în grupul de