CJ Suceava va aloca bani pentru ca SJU Suceava să cumpere un sistem electrochirugical cu radiofrecvență. Gheorghe Flutur: Vor fi efectuate proceduri care sunt în fază de pionierat în țară


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava continuă să finanțeze achiziții importante în aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava, a anunțat, miercuri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că în ședința Consiliului Județean Suceava de săptămâna viitoare va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care se alocă SJU Suceava suma de 446.250 lei pentru achiziția unui sistem electrochirugical cu radiofrecvență care va avea destinație preponderent pentru oncologie.

Flutur a arătat că potrivit specialiștilor radiologi și oncologi suceveni, între 1000 și 1500 de pacienți ar putea beneficia la SJU Suceava, anual, de proceduri de ablație non-chirurgicale prin radiofrecvență ale tumorilor primare sau secundare, proceduri minim-invazive ce nu necesită spitalizare îndelungată.

„Această procedură medicală este în fază de pionierat în țară, fiind efectuată doar în Capitală”, a spus președintele Flutur care a menționat că la SJU Suceava vor putea veni și pacienți din alte județe pentru această procedură.

Potrivit acestuia, aparatul este mobil și poate fi utilizat în sălile de operație din Blocul Operator al SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de