O nouă rută alternativă propusă de Ion Lungu în Suceava pentru accesul în cartierul Europa. Aceasta se va realiza prin modernizarea străzii Emanuel Diaconescu care face legătura cu strada Izvoarele Cetății


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să discute și să aprobe în ședința din 30 iunie finanțarea unei rute alternative pentru accesul în cartierul Europa.

Potrivit referatului de aprobare semnat de primarul Ion Lungu, în Cartierul Europa sunt 142 parcele pe care sunt locuințe cu regim de înălțime maxim  admis P+ 1E.

El arată că în anul 2011 au fost demarate lucrări de drumuri și parcări în acest cartier, dar nu au putut fi finalizate deoarece în zonă realizarea rețelelor de utilități ( apa și canalizare) a fost întârziata din cauza procedurilor și reglementărilor programului ISPA din fonduri UE. Lucrările de extindere a rețelelor de apă potabilă și canalizare în zonă s-au finalizat, însă din fonduri locale, în anul 2020.

„Astfel, în baza proiectului actualizat și adaptat condițiilor din teren propunem trecerea la etapa de finalizare a sistematizării drumurilor care asigură accesul la locuințele din cartierul pentru tineri „Europa”, situat în zona Tătărași din municipiul Suceava”, arată Ion Lungu.

Totodată, concomitent, se propune realizarea unei căi alternative de intrare în cartier, alta decât cea actuală, prin modernizarea străzii Emanuel  Diaconescu care face legătura cu strada Izvoarele Cetății, cu scopul  descongestionării traficului rutier și asigurării unui acces facil.

„Aceste lucrări sunt imperios necesare deoarece structura rutieră și pietonală în cartier este improprie traficului auto și circulației pietonale, situație care conduce la multe efecte negative privind confortul și activitatea rezidenților”, a mai arătat Ion Lungu.

Direcția Tehnică din Primăria Suceava arată în raport că pentru remedierea acestor neajunsuri majore se propune în principal modernizarea prin asfaltare a străzilor Paris, Berlin, Viena, Madrid, Londra precum și a drumului de legătură cu strada Izvoarele Cetății respectiv strada Emanuel Diaconescu care face legătura cu zona de locuințe, ca variantă alternativă de acces, astfel evitându-se aglomerarea în sectorul intrării în cartier din strada Nicolae Titulescu, precum și realizarea de trotuare din pavele prefabricate din beton și reglementarea circulației rutiere.

Totodată, se propun lucrări de amenajare a taluzurilor pe străzile Berlin-Londra, cu ziduri de sprijin unde este necesar, dar și construirea unui sistem de canalizare pluvială de suprafață prin realizarea unor rigole deschise și drenuri de scurgere a apelor.


Intră acum și în grupul de